Bording friluftsbad holder i øjeblikket lukket pga. Covid-19 virus.

Kære frivillige og borgere

Så kom endnu en udmelding fra myndighederne. Det er dog stadig ikke helt klart, om Bording Friluftsbad hører til fase 3 (juni) eller fase 4 (august) for genåbning.

Lige nu er der i Danmark åbnet for visse udendørs aktiviteter, som ikke kræver omklædning og bad – og netop det at kunne omklæde og tage bad, er en vigtig del af vores drift for at overholde Miljøministeriets krav om adgang til offentlige svømmebade.

Forsamlingsforbuddet på 10 personer og måske 30-50 efter 8. juni er ikke tilstrækkelig for Bording Friluftsbad.

Ovenstående taler derfor imod en åbning i 2020.

Der er også mange andre problemstillinger i forhold til åbning af badet:

Har vi kapacitet til ekstra rengøring flere gange om dagen?

Kan der opretholdes god afstand, både på gangen og ved kiosken?

Kan der holdes sundhedsmæssig afstand når der leges på badedyret?

Skal badedyret afsprittes og hvor ofte?

Bliver livredderprøverne fra sidste år forlænget, så vi har nogle ”gamle” livredere der ikke kræver fornyet uddannelse inden vi kan komme i gang?

Hvor hurtig kan vores frivillige hjælpere være klar og kan vi finde flere nok på kort tid?

Vi havde lige fået printet en lille brochure til husstandsomdeling, da Danmark ”lukkede ned”. Der stod noget om arbejdsdag, opgaver og mulighederne på badet. Dem har vi lige så stille parkeret i en papkasse. Corona har lagt en dæmper på alt i Danmark – også hos os – og giver os desværre ikke stort håb om at komme i drift i sommeren.

På badet er der dog stadig græs der skal slås, bygninger skal tilses osv. – så vi har stadig brug for frivillige. Vi holder online møder i bestyrelsen og vil kontakte nogle af jer hvor vi har behov for det.

Vi har besluttet, at igangsætte nogle mindre renoveringsopgaver. Det drejer sig om ny gulvbelægning i kiosk og café samt livredderkontoret – og renovering af facade på skuret ud til Borgergade samt reparation af stolper og vinduer. Vi støtter vore sponsorer, som støtter os – så vidt muligt.

På baggrund af ovenstående forventer vi desværre IKKE at komme i drift i sommeren 2020.

Til gengæld vil vi i ”ventetiden”  fastholde at vi vil være helt klar til næste sæson. Vi har nu endnu længere tid til at finde flere livreddere, kioskfolk, rengøringsfolk osv.  Så kontakt os, hvis du selv eller kender nogen.

Ole Nørbjerg – mobil 2857 2993
Hanne Lindberg – mobil 2874 1801
Pia Hald –  mobil 4059 5925